Keramische objecten voor in de tuin

uit 2000 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Buitenpot

2021

Deze pot is met de hand gevormd en gemaakt van rode klei. Gedecoreerd met gekleurde kleislibs. De binnenkant is blauw geglazuurd.

Loopeenden

2021

Deze loopeenden hebben een vriendelijke uitstraling met grote snavel en flapvoeten. Gemaakt van steengoedklei en geschikt voor buiten. Geglazuurd met een zandkleurige en licht grijze glitterglazuur. De snavels met een okergele glansglazuur, de voeten met een oranje rode glazuur. In opdracht en gewenste kleur te maken.

Pelikanen

2021

Deze pelikanen zijn opgebouwd uit plakken klei  en hebben een eenvoudige vloeiende vorm. Geglazuurd met een witte glitterglazuur en oranje rode snavel.  Vriendelijke verlegen uitstraling. Geschikt voor binnen en buiten. Te koop na opdracht.

Gekke vogels

2020

Deze fantasievogels zijn gemaakt van steengoedklei en geschikt voor buiten. Ze hebben een vriendelijke en frisse uitstraling en zullen zich thuis voelen tussen het groen. Geglazuurd met een grijze glitterglazuur en oranje rode forse snavel. Ze kunnen in opdracht gemaakt worden.

Moeder en Kroost

2020

Deze vogel waakt over haar 2 kleintjes en zal dat het beste kunnen in een groene tuin. Gemaakt uit plakken klei. Geglazuur met een grijze glitter glazuur. De kleintjes iets lichter met een okergele snavel. Moeder heeft een oranje rode snavel. Het is een vrolijk gezin. Te maken in opdracht.

Bram en Boris

2017

Bram en Boris zijn onafscheidelijk. Zij zitten hoog op een paal, van waar zij een goed overzicht hebben over de tuin. Aardewerkklei, geglazuurd

Cheek to cheek

2015

Dit liefdevolle paar is smal en strak van vorm. Gemaakt van witte steengoedklei, bewerkt met ijzeroxide en gedecoreerd met gekleurde kleislibs en goudverf. Op stenen sokkel. Vorstbestendig.

De Aunties

2014

Dit dubbelbeeld van vrouwen stelt de Indiase vrouwen voor met hun gekleurde sari's. De oudere vrouw wordt in India vaak Auntie genoemd. En dus ook ik toen ik daar was. Het beeld is strak van vorm en gemaakt van rode aardewerkklei. Gedecoreerd met gekleurde kleislibs en goudverf. Op stenen sokkel. Vorstbestendig.

Liefdespaar 1

2013

Dit liefdevolle paar is strak van vorm, gemaakt van witte steengoedklei en gedecoreerd met gekleurde kleislibs. Op stenen sokkel. Vorstbestendig.

Gespleten rots

2010

Dit object is in opdracht gemaakt. Een gespleten rots die zich opent voor het kleine bootje. Water loopt langs het geheel. Gemaakt van steengoedklei en gedecoreerd met oxiden en glazuur. Gestookt op 1250 ºC

Toren

2009

           Bij het maken van deze toren ben ik geïnspireerd door de Chinese Muur. Hij is gemaakt van plakken rode klei en gedecoreerd met gekleurde kleislibs en glazuur. Vorstbestendig

Clara

2007

Clara zit heel tevreden op het muurtje te kijken naar de tuin. Gemaakt van witte steengoedklei en bewerkt met ijzeroxide. Vorstbestendig

Anton, Henk en Arthur

2006

Deze mannen met vriendelijke uitstraling zijn kijken tevreden naar de plantjes. Ze zijn gemaakt van witte steengoedklei en bewerkt met ijzeroxide. Vorstbestendig.

Pachero

2000

Geïnspireerd door het prachtige keramiek van de Mosh en Inca's in Peru. Pachero is gemaakt van Steengoedklei, bewerkt met ijzeroxide en gedecoreerd met glazuur. Vorstbestendig